За да впечатлят публиката или да раздвижат сюжета, режисьорите на филмите се налага да измислят различни трикове. Но проблемът е, че много режисьори използват едни и същи трикове и така се раждат клишетата в киното. Така определени сцени стават просто досаден пълнеж на филма и често отегчават. Сайтът Brightside дава няколко примери за такива клишета. Вижте още в канала "OMG Facts" във vbox7:

1. Гаднярът във филма винаги се появява в неговото начало, за да обърка всичко. Накрая обаче той претърпява цялостна метаморфоза и става добър човек, съжаляващ искрено за действията си.

2. Когато се наложи някой от героите да говори по телефона, почти никога не се показва човекът, с когото говори. Вместо това героят повтаря думите на приятеля си, който е от другата страна на линията, за да разберем все пак за какво си говорят.

3. Ако едно нещо бъде определено като "невъзможно" от някой от героите, то главният такъв ще се погрижи до края на филма то да стане възможно.

4. Мишниците на жените във филмите винаги са гладко избръснати или епилирани. Дори жените да се борят с апокалипсис, да бягат от зомбита или да се опитват да оцелеят в открития космос, мишниците им са абсолютно гладки винаги.
 


5. Дори героите да карат по абсолютно прав път, те постоянно ще правят някакви маневри с волана си сякаш заобикалят препятствия по пътя. Същевременно шофьорът на колата може да се обръща към всички пасажери в автомобила и да си говори с тях по една минута, сякаш изобщо не управлява кола.

6. Обикновените хора са много по-добри от полиция, ЦРУ, ФБР, КГБ и всякакви други служби при разгадаването на случаи.

7. Семейната трапеза се състои от поне 100 ястия, които някоя добра домакиня е приготвила за отрицателно време. По традиция членовете на семейството, особено ако става въпрос за закуска, си взимат нещо съвсем мъничко и дребно от масата и излизат от дома, защото нямат време.