Поредният сезон на "Игри на волята" вече е зад гърба на участниците, а големият победител стана сърбинът Алекса. Той със сигурност беше един от играчите, които заложиха на отборното начало въпреки, че финалът беше само за индивидуални победи. По своята етимология думата коалиция означава сдружение, по време на което участниците действат заедно за постигане на дадена цел, но водени всеки от собствения си интерес.

Дали коалициите бяха печеливша стратегия или повече пречеха на племената, създавайки интриги между играчите? Нека да разгледаме топ три на най-железните партньорства в сезон 4 и какво донесоха те на коалиционните партньори.


Алекса и Виктория

 

Те бяха най-верните другари в "Игри на волята". Коалицията им се основаваше на сходни принципи. приятелство и спортменство. В една игра, в която най-честото деление беше на мъже и жени, Алекса и Виктория демонстрираха, че полът няма значение, когато интересите са общи. А общият интерес ражда приятелство.

В коалицията им се появяваха и си отиваха хора, но двамата останаха железни до края. Нека си припомним, че на старта след като влязоха в племето на Сините, сърбинът и волейболистката играеха комбина с Цветан. По-късно при сливането си с Непобедимите, към тях се присъединиха и Мирослава и Зорница. Но, двамата си останаха най-силното ядро на коалицията.

След окончателното заличаване на племената, когато всички очакваха най-сетне Виктория да заиграе с женската коалиция на Джаферович, а Алекса с мъжката на Фифо и Гого, двамата не се поддадоха и останаха сплотени. И верни един на друг.

 

На последната права преди финала, след многократни молби и увещания, Алекса все пак се съгласи да номинира вярната си приятелка. Блондинката през цялото време на съвета го убеждаваше как е дошло времето да играе за себе си и заслужава да стигне до финала, за да не загуби предимството си. Разкъсван между мъжкото си достойнство, приятелството и желанието за победа, сръбският борец с мъка закачи на врата й сатъра. За негово успокоение Виктория победи Ралица и се завърна в резиденцията, оставайки единствената жена, достигнала до финала на този сезон на "Игри на волята".
 

Игри на волята
Игри на волята

Дали Виктория действително бе най-силната и най-добрата сред дамите на Арената? Или пефректно си изигра картите, ползвайки се до самия финал с протекцията на един от най-силните играчи? Самата тя призна в последните епизоди на предаването пред Джаферович, че Алекса слуша нея. "Алекса прави каквото му каже Виктория", заяви снажната блондинка.

Мани и Илиян (плюс Фейгин)
 

Още една коалиция, в която мъж беше ръководена от жена.

При това далеч по-дребничка (само по размери) от Виктория. Не случайно я нарекоха малката Мани с големите амбиции. Някои от нейните съотборници дори обявиха Мануела за "главата на змията" - прозвище, което тя с гордост прие.

 

Мани и Илиян станаха приятели и съратници, борейки се заедно срещу коалицията на Алекса, Виктория и Цветан. Към тях спадаха и Фейгин и Касим, но ядрото бяха двамата живеещи във Великобритания българи. Всъщност именно това им послужи първоначално като спояваща смес на отношенията, а в последствие Мани и Илиян се обявиха за репресирани от своите съплеменници. И започнаха най-мръсната игра, която се е случвала в "Игри на волята".

Когато опонентите им разпаднаха тяхната коалиция, изпращайки Илиян на битка за оцеляване, Мани реши, че ще отмъсти за своя приятел. Всъщност истината е, че играта на Арената срещу модела Илиян не беше много честна - неговият опонент Цецо усети момента, в който силите го напускат и започна да подскача по въжето и разклати баланса му. В крайна сметка Цветан оцеля в битката, но само временно, защото и двамата отпаднаха от Генчо. Само, че един от тях беше загубил спортменското си чувство някъде сред пясъците на Арената...
 

Игри на волята


Мани от друга страна вече беше готова с плана си да разпадне Супергероите. Във финалното си обръщение, Илиян я призова заедно с Фейгин да довършат започнатия план и да не се предават.

 


"Благодарна съм за всичките приключения и емоции, които преживяхме заедно. Играта ни вече няма да бъде същата, но ще продължим да се борим и за теб. Хубавото от тази ситуация е истинското ни приятелство и след игрите. Ти си прекрасен човек и се гордея с теб! Обичам те", написа Мани на Илиян след отпадането му.

 

Така двете дребнички блондинки отмъстиха за приятеля си, предавайки своите. Но реално тяхната коалиция, макар и нечестно, спечели войната с Алекса и Виктория.

Джаферович и Мирела
 

Игри на волята

Джаферович бе лидерът на т.нар. "женска коалиция", която беше в доста плавен състав. В най-силните й моменти Жени играеше в комбина с Ралица, Михаела и Мирела.

Гримьорката определено бе един от най-обиграните участници в „Игри на волята“, движейки се умело по ръба на приятелството, коалициите и враговете. Жени отлично знаеше кога да превърне врага в свой приятел и как да извлече максимални ползи от доверието, с което се ползваше сред приятелите си.

На финалната права поради отсъствието на останалите, женската коалиция беше само между Рали и Жени, въпреки че малко по-рано двете бяха в обтегнати отношения заради капитанството на Фифо, подкрепено от Джаферович. Но, нейният най-верен съюзник през цялото време остана именно чаровната танцьорка, срещу която Жени никога не се обърна и никога не номинира.

А за да докаже лоялността си, Мирела направи саможертва, която й коства участието в Игрите. Когато приятелката й не се чувстваше добре, брюнетката отиде вместо нея на капитанска битка, където загуби състезанието от Алекса и повече не се завърна в Резиденцията.

Игри на волята

От там насетне Джаферович вече имаше нов (стар) партньор в лицето на Ралица. По странно съвпадение тя беше възпрепятствана няколко пъти да излезе в двубои, в които имаше голяма опасност да бъде отстранена. „Оцелях, защото зная как да играя играта в точния момент“, заяви с усмивка г-жа Джаферович на един от последните съвети, което моментално предизвика коментари, че това е нейното признание, че е изпратила умишлено Мирела на кладата. От друга страна винаги усмихнатата танцьорка се водеше протеже на Жени и много често буквално се криеше зад полата й, когато нещата ставаха напечени.

Нещо, което накрая бе започнало да дразни и самата Жени, така че въпросът дали тя се е погрижила за разпада на собствената си коалиция никак не е безпочвен. Още повече че в социалните мрежи няма и помен от приятелството между нея и Мирела.