Топ 10 на най-романтичните ястия
Топ 10 на най-романтичните ястия / Thinkstock/Getty Images

14 февруари е международният ден на любовта, познат с името Свети Валентин. На тази дата отбелязваме и празника на виното, а всички, носещи името Трифон и неговите производни, трябва да почерпят за именния си ден.

Любовта и виното винаги са били свързани под някаква форма, а на 14 февруари имат и своя официален празник.

Кои са най-романтичните ястия и какво обичат да похапват влюбените? Ето как са класирали предпочитанията си:

№ 1 Суши - суши сетовете са сред най-предпочитаните ястия за празника. 35% от анкетираните заявяват, че това е техният избор за празника.

№ 2 Пиле „Естрагон" - Комбинация между пиле и сметана с добавка естрагон, заема второ място в класацията. Окло 15% от хората се доверяват на това ястие.

№ 3 Стек „Кордон Бльо" - Това френско изкушение от свинско месо и апетитна плънка се оказа предпочитано за 12% от анкетираните.

№ 4 Калмари - Морските дарове са едни от най-апетитните храни, но не всеки е почитател. Калмарите са деликатес и присъстват на трапезата на 10% от хората.

№ 5 Турска кухня - Малко хора обичат да експериментират с храната, но има около 8%, които залагат на по-нетрадиционна кухня от Изтока.

№ 6 Паста - Бързо, лесно и вкусно, а също и предпочитано за 7% от анкетираните.

№ 7 Пържола - Традиционалистите (около 5%) залагат на една хубава свинска пържола на скара, в комбинация с бутилка червено вино.

№ 8 Гурме кухня - За 4% от хората, които усещат този празник като по-специален, задоволяват сетивата си с гурме деликатеси.

№ 9 Пица - 3% от хората не намират нищо специално в празника и празничната трапеза и биха заложили на обикновена храна, която обичат.

№ 10 Китайска кухня - любителите на Азиатската кухня (около 1%) ще сложат на трапезата си Пиле по императорски и ориз със зеленчуци.

Независимо каква кухня ще изберете за празника, не забравяйте да показвате и доказвате чувствата и любовта си всеки ден, а в ден като този отдайте необходимото внимание на човека до вас, съветват от foodpanda.