Томи Хилфигър и Каролина Ерера на Седмицата на модата в Ню Йорк
Томи Хилфигър и Каролина Ерера на Седмицата на модата в Ню Йорк / Guliver/Getty Images

Колекцията на Томи Хилфигър бе показана на фона на впечатляващ декор, пресъздаващ мач по американски футбол с помощта на големи екрани, в рамките на Нюйоркската седмица на модата, предаде Франс прес.

Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бе собственикът на сегашния шампион по американски футбол New England Patriots Робърт Крафт, който седеше на първия ред. Подът бе покрит с изкуствена трева като за мач по американски футбол, а върху огромно пано бе изписано с големи букви "Хилфигър" над измислен резултат: домакини - 20, гости - 15. Цяла стена бе декорирана с каски по американски футбол.

Силуетите, прожектирани върху екрани по време на дефилето, бяха спортни и елегантни. Облеклото е практично и удобно за носене. Вдъхновено е от модата в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. Представени бяха вълнени палта с позлатени копчета, палта от изкуствена кожа, обемни пуловери, панталони клош, поли от туид.

"Колекцията е повлияна от филма "Любовна история" с участието Али Макгроу", поясни дизайнерът. „Исках да смеся спорта и лукса. За мен американският футбол е голям източник на вдъхновение, харесвам този спорт."

Жената, облечена от Хилфигър за сезона есен/зима 2015 г., носи също нещо като кожено пончо с голяма качулка и широки ръкави или къса рокля с логото "30", което отбелязва 30-годишнината на неговия лейбъл. Колекцията включва също авиаторски якета, носени в комбинация с къси панталони. Вниманието освен това привлякоха кожени шапки и обувки с дебели подметки.

Каролина Ерера показа облекла, които по собствените й думи създават впечатление за люшкащи се вълни. Преобладаващите цветове са сиво и синьо.

Колекцията на Каролина Ерера можете да видите тук

Сред присъствалите на дефилето знаменитости бе влиятелната редакторка на списание Vogue Ана Уинтър, която дойде зад кулисите, за да приветства дизайнерката преди началото на представянето на колекцията й.

Освен в сиво и синьо, бяха показани и облекла в цвят слонова кост с акценти в червено. Дизайнерката е проектирала рокли, поли и обемни палта като дневно облекло, както и вечерни тоалети.

Дефилето започна и приключи с представяне на облекла, носени от топ манекенката Карли Клос.

Разгледайте колекцията на Жан Пол Готие на Парижката седмица на модата тук

Изпълнената с мечти за Ориента колекция на Армани вижте тук

Разгледайте колекцията на Валентино на Парижката седмица на модата тук

Източник: БТА