Тома е музикалният идол на България
Тома е музикалният идол на България / musicidol.btv.bg

Тома Здравков е новият музикален идол на България. Той спечели втория сезон на Music Idol. 21-годишният младеж стана популярен в шоуто като най-големия металист, участвал в Music Idol. Наградата му е албум, издаден от Virginia Records.

Тома е от Пазарджик, където е завършил средното си образование. В момента живее в Пловдив и учи там молекулярна биология.

Кога се зариби по хевиметъла? Кой те накара да слушаш такава музика като малък?

Бях в четвърти клас. Баща ми е основният виновник. Той имаше касетки, постоянно пускаше у нас Rainbow, Purple, класиките в рока. Аз ги чувах, но не им обръщах внимание. Ставаше така - прибирам се от даскало, сядам, решавам задачи, чувам ги тези песни, но само като фон. После като се заслушах по-сериозно и ме изкефиха. Вече съм страшен меломан, като енциклопедия съм.

Докъде стига фенството ти? Има ли плакати по стените в стаята ти?

О, да. И на концерти съм страшен фен. Имам си папки с изрезки от вестници за различни групи, пазя си и билетите от всички концерти, на които съм бил.

Кое е най-якото място извън България, на което си ходил на концерт?

Не съм ходил извън България. Никога не съм излизал извън България.

Коя банда от любимите ти искаш да видиш в България?

AC/DC. Искам да ги видя и след това мога да умра спокоен. Всъщност най-голямата ми мечта се сбъдна, когато видях Whitesnake на живо в Каварна. Аз тогава се разплаках.

Кои са най-големите за теб?

Deep Purple - най-големите. Те са любимата ми група. Сигурно много хора ще се изненадат, но аз мисля, че това са най-добрите музиканти, които са отворили очите на много други хора.

Цялото интервю с Тома може да видите в zar.bg