Том Форд показа изчистена колекция на Седмицата на модата в Ню Йорк
Том Форд показа изчистена колекция на Седмицата на модата в Ню Йорк / Gulliver/Getty Images
С представяне на колекцията на дизайнера Том Форд започна Нюйоркската седмица на модата, предаде Франс прес.
 
Американският дизайнер показа изчистена колекция, която е вдъхновена от неговите творения за "Гучи" за сезона есен/зима 1996 г. Тогава по собствените му думи той става известен дизайнер.
Показани бяха редица дълги рокли са с голи гърбове, които напомнят белите тоалети, представени от дизайнера в Милано. Носеният от Джиджи Хадид костюм тайор с червен панталон пък е като копие на същото облекло, представено от Форд преди 23 години.

Джиджи Хадид
Носеният от Джиджи Хадид костюм тайор с червен панталон е като копие на същото облекло, представено от Форд преди 23 години Gulliver/Getty Images

Кройките обаче свидетелстват за изминалото време - деколтетата са по-дълбоки, а саката - вталени. Колкото до материите, освен че е използвал коприна и велур, Форд е проектирал характерни за мъжката мода кожени костюми и кожени палта. Те вероятно са от изкуствена кожа, тъй като преди година дизайнерът обеща да използва умерено кожи.
 
Вниманието привлякоха също големи кожени шапки, които напомняха носените от гангстери в Харлем през 70-те години на миналия век.

Том Форд
Том Форд Gulliver/Getty Images

Главният отсъстващ от Нюйоркската седмица на модата е Раф Симънс, който с някои свои колекции за "Калвин Клайн" съживи предишни издания на събитието. Симънс напусна бранда след по-малко от две години, защото собствениците бяха разочаровани от продажбите.
 
Сред отсъстващите ще са също Виктория Бекъм, "Родарте" и Риана. Те се присъединяват към Томи Хилфигър, Зак Поузън, Александър Уанг, Том Браун и Джоузеф Алтусара, които не представиха свои колекции и на предишните две нюйоркски седмици на модата.
 
Редица промотиращи стрийт облеклото млади дизайнери ще отсъстват също - като се започне от бранда "Оф-Уайт" на Върджил Абло и "Пъблик скул" и се стигне до "Худ бай еър".
 
Все пак остават няколко големи имена в света на модата, като Том Форд и Марк Джейкъбс, които са свикнали първият от тях да открива нюйоркска седмица на модата, а вторият - да я закрива. Ще бъде представена също колекцията на Ралф Лорън.
 
Нюйоркската седмица на модата ще приключи на 13 февруари.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА