To be continued е коктейлът на 2009
To be continued е коктейлът на 2009 / netinfo

За втора поредна година Васил Колев стана шампион на България в националното първенство на Българската асоциация на барманите. Коктейлът му в стил Classic To be continued спечели журито.

В най-атрактивния за публиката стил Flair победител е Тихомир Михайлов. Двамата шампиони ще представят България на Световното първенство през август в Берлин.

Васил Колев е от Варна и от 15 години се занимава професионално с барманство. Миналата година той се класира на шесто място на Световното първенство в Пуерто Рико с коктейла си Puerto Special.

Подгласници на шампиона в дисциплината Classic са Стоян Димитров от Пазарджик (второ място) и Катрин Кръстева от София (трето място). Успехът на дамата е забележителен, като се има предвид, че тя се занимава с това едва от четири месеца.

В дисциплината Flair подгласници са Светослав Андреев от София и миналогодишният шампион Драго Дичев, съответно на второ и на трето място.

За първи път националното първенство на Българската асоциация на барманите се проведе в София. В продължение на два дни над 70 участника демонстрираха своите умения пред международно жури с председател Ричард Берент, както и пред Дерек Лий - президент на Международната асоциация на барманите (IBA).

Финалът на състезанието се проведе в зала 1 на НДК. 12 финалисти в дисциплините Classic и Flair показаха способности и умения на световно ниво. Според организаторите над 3000 души са посетили атрактивния бар в НДК в деня на финала.


Коктейлът To be continued…  на Васил Колев


Absolut Pear - 2cl
Ликьор пъпеш - 2cl
Сироп манго - 1cl
Сироп мохито Monin - 0,5cl
Сок ананас 100% - 5cl
Фреш лимон - 5cl

Украса:

Бяла ряпа; Морков; Червено цвекло; Родиско; Карамбол; Касис