Ако обичате вкусната, здравословна храна и домашните, изпитани рецепти за маски за лице, то тази статия е точно за вас! В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty показва две страхотни рецепти – за вкусен и много полезен десерт и за подхранваща в студеното време маска за лице, а в главната роля е Нейно Величество – Тиквата! Един страхотен продукт, известен със своята полезност и сладост, перфектен за консумация точно в хладните есенни и мразовитите зимни дни.

За десерта с тиква и чия ще са ви необходими:

3 с.л. чия

200 мл кокосово мляко или друго мляко

1 с.л. мед

200 г тиква

1 с. л. кафява захар

черен сусам, бял сусам и тиквени семки за декорация

тиква
Thinkstock/Getty Images

Начин на приготвяне:

Смесете меда с кокосовото (или друг вид) мляко и добавете чията. Оставете в хладилника за няколко часа, докато набъбне. Ще познаете, че е готова, ако изглежда така – гъста, сякаш желирана смес.

Нарежете тиквата на кубчета, сложете върху хартия за печене в тавичка, поръсете с кафявата захар и запечете на 180 градуса до готовност.

След това в купичка, чаша или бурканче от сладко, като моето, започнете да редите – ред тиква, ред чия и така до запълване. Поръсете с каквито семена имате под ръка за декорация и допълнителен вкус.

А ето я и маската с тиква:

¼ ч.ч. пюре от сварена тиква – богата на витамини А и C, които спомагат за подхранване и превенция на кожата от възпаления

½ ч.л. куркума на прах - помага за озаряване на кожата и лекува всякакви възпаления по нея, свързани с акне.

1 ч.л. мед - медът хидратира и предпазва от зачервявания и раздразнения.

маска
Thinkstock/Getty Images

Смесете всички съставки до получаване на хомогенна смес. Нанесете тънък слой върху кожата и оставете да подейства поне за 10 минути. След като времето мине, изплакнете добре лицето с хладка вода.

И още:

Не подценявайте тиквата! Вижте защо е полезна

Искате по-горещ секс? Забравете парфюма и виаграта, заложете на тиквата

Тиквата - уникалното природно богатство

Четири вкусни причини да ядем тиква за закуска

Ароматът на тиква и ванилия подлудява мъжете

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук