/ iStock/Getty Images
Има хора, на които е невъзможно да се наложи чужда воля - те винаги правят само това, което самите те искат.

Ето кои знаци на зодиака са особено непокорни и свободолюбиви:

Овен

Овните са много импулсивни и имат истински бунтарски характер. Те силно усещат желанията си и изобщо не могат да им устоят. Ето защо, ако се опитвате да накарате Овена да направи това, което той не иска, едва ли ще успеете. Не бива да изпитвате напразно търпението му. Но Овенът може да бъде убеден в някакво действие с хитрост.

Водолей

Това са основните бунтари на зодиака. Водолеите имат новаторски поглед върху света и мразят всичко консервативно, не искат да се подчиняват на по-възрастните и като цяло правят каквото решат. Вашите аргументи като „но така трябва да бъде“, „такива са правилата“ и особено „но всички винаги го правят така“ ще имат обратен ефект - Водолеят само ще бъде по-настоятелен в решението си да отстоява позицията си. Желанията на Водолея винаги са оригинални и изпреварват времето си, така че често много плашат другите.

Скорпион

Този, който страстно се съпротивлява на всичко, което се опитват да му наложат, е Скорпионът. Оставете ги да се борят за своята истина и свободата си. Ако се опитате да ги ограничите по някакъв начин, те ще демонстрират трудния си нрав и най-важното - желанието си да издържат битката до края.

Козирог

Това е знак, който винаги е на върха. Трудно ще разберете на какво се основава  снобизма и рядката арогантност на Козирозите, които не могат да бъдат унищожени. Тази арогантност позволява на Козирога винаги да се чувства като най-умния, така че той не очаква никакви съвети и ще направи каквото иска. Освен това най-вероятно ще бъдете принудени да правите това, което той иска. Като цяло Козирогът е проницателен и хитър и затова винаги прави това, което иска.
Рамблер