Тежко пиянство очаква британците по Коледа
Тежко пиянство очаква британците по Коледа / netinfo

Британците ги очаква Коледа, която ще бъде белязана с безпрецедентни напивания у дома и в пъбовете, и вълна от вандалски изпълнения по улиците, предричат експерти, цитирани от "Дейли мейл". Рекордните покупки на алкохол показват, че милиони британци планират да посрещнат празниците със здраво пиене.

Увеличената употреба на алкохол съвпада с нареждането до полицията да се откаже от кампанията за обществен ред, която предвиждаше строг контрол върху пиянските прояви. Кампанията предизвика опасения, че може да се стигне до насилие и

вандализъм в градовете, които и без това имат затруднения след либерализирането на акциза за алкохола и новия закон, позволяващ денонощна употреба на алкохол в заведенията, отбелязва "Дейли мейл".

Британската здравна организация заяви, че болниците ще осигурят допълнително персонал за справяне с традиционно увеличаващия се брой на злополуки и спешни случаи в периода около Коледа.

Лекари, медицински сестри и помощен персонал ще бъдат помолени да се откажат от почивни дни и да поемат допълнително нощни смени, за да се справят с "бремето на тежкото пиянство".

Алкохолната индустрия и здравни експерти изчисляват на базата на закупения алкохол и увеличената консумация, че за 12-дневния период, който включва и посрещането на Новата година, средностатистическият британец ще изпие еквивалента на поне 20 бири, 8 бутилки вино, бутилка твърд алкохол и чаша шери, пише "Дейли мейл".