Театърът във Венеция може да бъде нает за ден
Театърът във Венеция може да бъде нает за ден / БГНЕС

Прочутият в цял свят венециански театър „Ла Фениче“ се отваря за частни празненства и партита. Отсега нататък ще бъде възможно наемането на театъра срещу 30 хиляди евро на вечер.

Въпреки недоволството на мнозина от факта, че един от най-авторитетните италиански театри по този начин се впуска в търговска дейност, директорът му Джанпаоло Вианело не вижда никакъв проблем в това.

„И други важни театри в Европа организират частни празненства. Важното е да се запази висок стил и качество“, каза той.

Театър „Ла Фениче“, собственост на кметството във Венеция, се управлява от едноименна фондация, чийто президент е кметът Масимо Качари.

През 1996 той беше опожарен при пожар. След основна реконструкция театърът „възкръсна“ върху пепелта си. За да се възстанови финансово, театърът започна да се предлага под наем. Само през 2007 от частни празненства, организирани в него, той успя да събере един милион евро.

В „Ла Фениче“ се организират както симпозиуми на индустриални групировки, така и ексклузивни партита на милиардери. В салоните и фоайетата на театъра са се веселили на частни партита и служителите на компании като Nivea, Lancia, Citroen, Assicurazioni Generali.

www.prontosofia.com