/ iStock/Getty Images
Бляскавите роли са най-важното за един актьор. В крайна сметка те носят не само пари, но и световна популярност. Но не всички звезди от големия екран са възхитени дори от тези роли, направили ги супер известни.

Ето искрените признания на някои от тях, които не крият неприязънта си към роли, направили ги известни и богати.

vista cool Кейт Уинслет като Роуз в „Титаник“

Gulliver/Getty Images

Кейт Уинслет винаги е подчертавала, че този филм и партньорството й с Леонардо Ди Каприо завинаги ще останат специален момент в живота й.

Актрисата няма оплаквания към колегите си, но Уинслет все още е много критична към себе си в тази роля.

Кейт Уинслет
/ Gulliver/Getty Images

„Всяка сцена, която гледам ме кара да възкликна: "Сериозно ?! Сериозно ?! Така ли го изигра?" Дори американският ми акцент - не мога да го слушам просто. Ужасно е. Надявам се, че се справям по-добре днес. Звучи доста помпозно, но актьорите обикновено са много самокритични”, споделя тя в интервю за „Дейли Телеграф”.

„Трудно ми е да гледам всеки от старите си филми, но когато гледам „Титаник“ си мисля: „О, боже, искам да изиграя тази сцена отново“, каза още Кейт Уинслет.

vista cool Сара Джесика Паркър като Кари Брадшоу в „Сексът и градът“

Сара Джесика Паркър
Gulliver/Getty Images

Феновете трудно свързват Сара Джесика Паркър с някой друг герой от нейната филмография, така силно както с Кари Брадшоу. Тази роля стана звездна за актрисата, но се оказва, че не е било толкова лесно да свикне с образа. Според самата Сара тя и Кари нямат много общо.

Сара Джесика Паркър
Gulliver/Getty Images

„Манията на Кари по романтиката и необходимостта винаги да бъде обичана ми изглеждаше по-скоро детска и наивна по някакъв начин. Може да изглежда, че поради факта, че живеем в един и същи град и ходим по едни и същи улици, за мен цялата работа беше лесна като игра в детски пясъчник, но всъщност бяха необходими невероятни усилия да бъда нея, да я разбирам, за да не я съдя”, призна Паркър.

vista cool Даниел Крейг като Джеймс Бонд

Даниел Крейг
Gulliver/Getty Images

Ролята на Джеймс Бонд в киното изглежда е сходна с тази на Хамлет в театъра - нещо, за което всички актьори мечтаят. Но в крайна сметка не всички са доволни от получената роля. Известно е, че Шон Конъри, считан от мнозина за най-добрият Бонд в историята, е бил критичен към ролята.

Даниел Крейг, един от най-успешните актьори, превъплътили се в Бонд, нямаше търпение да се раздели с образа на 007. Всички обаче знаят, че за петия филм от поредицата, продуцентите е трябвало дълго да убеждават Крейг.

Даниел Крейг
Gulliver/Getty Images

„Предпочитам да счупя чаша и да си прережа китките. Не искам да продължа изобщо. Това е нормално. Вече прекалих с това. Всичко, което искам да направя, е да продължа напред (без Бонд)”, сподели Крейг в интервю за „Time Out”.

vista cool Робърт Патинсън като Едуард Кълън в „Здрач“

Робърт Патинсън
ThinkStock/Getty Images

Омразата на актьора към звездната му роля на вампир вече се превърна почти в култ - блоговете в мрежата дори са посветени на това и там се събират всички саркастични изявления на актьора за героя, измислен от Стефани Майер.

„Той е най-смешният човек, който изглежда винаги толкова изненадан от всичко. Мисля, че много актьори биха играли по този начин. Колкото повече четях сценария, толкова повече мразех този герой, поради което го играх така: като маниакално-депресивен пич, който мрази себе си. Плюс това е 108 годишен девственик, така че очевидно има някои проблеми”, откровеничи Патисън пред сп. „Empire”.

Робърт Патинсън
Gulliver/Getty Images

БГНЕС