„TE” и Преслава Пейчева със съвместен проект
„TE” и Преслава Пейчева със съвместен проект / снимка: Sofia Photo Agency
Популярната българска група „ТЕ” вече е готова с първи сингъл от предстоящия си проект, информира БГНЕС. След настъпилите промени в състава на бандата момчетата продължават своята дейност в екип – Ясен Велчев, Венко Поромански и Ивайло Звездомиров. Това е основното ядро на формацията, към което се присъединява и Преслава Пейчева.

Така създаденият екип усилено работи в студио по записите на нова продукция. Дискографията на формираната през лятото на 2000 г. група включва два албума: дебютния „Местоимения” издаден през 2001 г. и „Различен” (2003), както и концертно DVD „ТЕ Unplugged” (2005). Освен студийните си проекти музикантите са известни и с активна концертна дейност в страната, участия на международни сцени и фестивали.

Началото на съвместната творческа дейност на „ТЕ” и Преслава Пейчева е поставено с първия сингъл „Тази вечер”. Решението за това сътрудничество идва като резултат от случайна среща в звукозаписно студио, в което Пейчева записва. „ТЕ” били привлечени от идеята за съвместен проект, в който да я поканят като гост, пише БГНЕС.

Песента „Тази вечер” е дело на Ясен Велчев – композитор, текст – Александър Петров и аранжимент – „ТЕ”. В подготовка е и снимачният процес на видеото към песента. За визуалната концепция и реализация е ангажиран творчески екип с режисьор Димитър Митов, а крайния резултат се очаква да бъде готов в средата на следващия месец.