Тази година подарете рис за Коледа
Тази година подарете рис за Коледа / sxc.hu
Тази година подарете рис за Коледа
68888
Тази година подарете рис за Коледа
  • Тази година подарете рис за Коледа

Българският клон на природозащитната организация Световен фонд за дивата природа предлага нетрадиционен подарък за коледните празници- осиновяване на рис. Срещу символично дарение - еднократно или месечно, всеки осиновител ще получи сертификат с уникални снимки на рис и оригами. Екоактивистите започват кампанията, благодарение на която ще се подпомогне опазването на естествените гори у нас, в които застрашеният вид котка може да намери храна и скривалище.

Получателите на нетрадиционния подарък няма да го намерят под коледната елха, а в естествените гори у нас. По думите на координатора на кампанията Елена Ганчева осиновяването е символично, тъй като е забранено от закона отглеждането на животното в домашни условия.

За инициативата можете подробно да прочетете на spasetedivatapriroda.bg. Там можете да попълните данните си и след като кликнете на бутона „дарявам", ще се отворят различни опции за плащане, като сме подбрали тези, които са най-популярни в България, обясни Елена Ганчева.

Цената на атрактивния коледен подарък зависи много от вашата възможност да помогнете и в каква степен искате да се ангажирате. „Ние бихме предпочели месечни плащания, тъй като това ще позволи на нас самите да планираме в дългосрочен период какви дейности да заложим и как да се разгърнем - дали в по-голям или по-малък мащаб", допълни Ганчева.

Всеки дарител или осиновител, независимо каква сума е дарил, получава по електронната поща сертификат с уникални снимки на рис, както и красиво оригами. Ако направите дарение на стойност 50 или повече от 50 лева, може да получите и плюшен рис.

От природозащитната организация заявиха, че до този момент интересът към осиновяването на рис е изключително голям.