Таня Богомилова - аут за една седмица от Bailando
Таня Богомилова - аут за една седмица от Bailando / снимка: Нова телевизия

Една от танцовите двойки в Bailando, тази на плувкинята Таня Богомилова и партньора й Деян Симеонов, ще претърпи промяна през идната седмица. Продуцентите на предаването са разрешили на шампионката по плуване да участва на важна конференция на Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) в Уругвай. Таня ще бъде заместена от приятелката на мечтателя Деян - Петя Атанасова.

„Заминавам в Уругвай,  за да обсъдим с колегите важни промени в правилата на петте водни спорта. Никой да не си помисля, че се отказвам от каузата на Деян", обясни Таня Богомилова, която в уикенда преди заминаването си вече тренира третия танц, за който ще се върне в шоуто.

Връзката между 21-годишната Петя Атанасова и Деян Симеонов започнала малко преди кастинга за Bailando. Без да знаят един за друг, те се явили поотделно за участие в предаването, въпреки, че и двамата живеят в Бургас, където са съседи. Едва по-късно, Петя и Деян разбрали чрез социалната мрежа, че имат обща мечта - да наберат средства за лечението на двама студенти с онкологично заболяване. В момента те са на животоспасяващо лечение в чужбина, но средствата за продължаването му не са достатъчни.

През втората седмица на „Bailando - сцена на мечтите", ще видим новите изпълнения на 24-те двойки в танцово музикалното шоу. В понеделник ще бъдат представени вторите песни на участниците, а временния тандем - Деян Симеонов и Петя Атанасова, ще танцува този вторник, заедно с останалите мечтатели.

В четвъртък започват елиминациите в Bailando, на които ще се явят двойките с най-ниски оценки от журито. Зрителите ще могат да гласуват за оставането на своите фаворити.