/ iStock/Getty Images
Да бъдеш щастлив е желанието на всеки човек. Всеки би приел моментално, ако от магическа лампа вълшебен дух гарантираше щастие за цял живот. Не е необходимо да се прибягва до магия, за да се постигне това желание. Достатъчно е да си го направите, поне така уверява Куро Каньете, автор на книгата „Сега е ваш ред да бъдете щастливи“ в списание „HOLA“.

Тренирайте щастието си като мускулите си, това е тайната

Експертът по личностно израстване залага на умствените тренировки, за да бъдем щастливи, това е като физическото упражнение във фитнеса, трябва да го поддържаме, ако искаме да видим резултати. "Обучението ни да мислим целенасочено и съзнателно е най-доброто, което можем да направим за себе си, колкото по-добре мислим и колкото по-укрепващи убеждения имаме, животът ни ще бъде по-пълен и щастлив. Авторът представя многобройни практически примери как да осъзнаем силата на нашите мисли. Промяната е в нашите ръце и в съзнанието ни. "

За да разберем по-добре какво е щастието и как можем да го постигнем, като го тренираме, разговаряхме с Каньете, който признава какъв е неговият ангажимент: „Надяваме се, след като прочетете тези съвети да можете да щракнете с пръсти и да започнете да бъдете щастливи. Видал съм чудеса и големи промени с едно просто мислено щракване. Аако другите могат, значи и ти можеш“, казва авторът на книгата.

Наистина ли сте щастливи?

Когато сте наистина щастливи, вие го знаете. Тъй като сте на вашия жизнен път, помагате на другите с житейските си цели и се придвижвате към мечтите си. Успехът е да бъдеш щастлив, докато вървиш към това, което искаш. Уча хората да се обичат, защото когато обичаш себе си, вярваш и си щастлив в настоящия момент. Това е най-ефективният начин за осъществяване на мечтите.

Какво ти трябва, за да си щастлив?

Можете да бъдете доволни от много малко, разбира се. Но можете да бъдете щастливи и с големи мечти. Важното е да сте честни със себе си и да знаете, че го искате. Някои хора не знаят какво искат в живота, защото дори не са опитали. Алехандро Санц каза на майка си, когато бил дете, че иска да успее като певец, а майката му каза, че това се случва само на един от милион. Алехандро Санц отговорил: "Аз съм този на милион." Вероятно Алехандро е роден за това, така че ако цял живот е бил месар или сервитьор, щеше да му отнеме много работа, за да бъде щастлив. Важното е да опознаете себе си, защото когато познавате себе си, можете да знаете какви са вашите истински мечти. Вашето щастие е в мечтите на сърцето ви.

Каква е разликата между това да бъдеш щастлив и да постигнеш благополучие?

Когато си истински щастлив, чувстваш се изпълнен като човек, достигаш истинския си потенциал и знаеш, че ти предстои дълъг път. Постигането на определено благополучие е по-добре, отколкото да бъдете депресирани или загубени, но не е достатъчно. Мечтата ми е един ден всеки човек на планетата да изпее своята песен, преди да умре. Необходимо е да се освободите от „какво ще кажат хората“ колкото е възможно по-скоро, веднага!

Може ли някой във всяка ситуация да бъде щастлив?

Разбира се. Животът е пътуване и приключение, но ако се закачите за това, което не е наред или за миналото, спирате да пътувате. Нещата често са по-прости, отколкото изглеждат и ние сме тези, които ги усложняваме.

Що се отнася до това дали е възможно във всяка ситуация, отговорът е „да“. Срещнах деца от Африка, много бедни, които са много щастливи. Със сигурност е по-лесно да бъдеш щастлив при някои обстоятелства, отколкото при други, но обстоятелствата никога нямат последната дума за твоето щастие. Има хора милионери (дори известни актьори или певци), които са нещастни и в крайна сметка са пристрастени към наркотиците. Ключът винаги ще бъде, че умът ви е ваш приятел, а не враг. И за това трябва да тренирате.

Какво може да наруши нашето щастие?

Страхът е това, което най-много смущава щастието. Ето защо трябва да се научите да се доверявате на себе си и на процеса на живота. Има едно прекрасно твърдение, което препоръчвам в книгите си и което всички читатели могат да си кажат и то е: „Обичам себе си, ценя се и съм способен да постигна това, което искам“. Или: „Доверявам се на себе си и на процеса на живота“.

Как да преодолеем онези страхове, които ни пречат да бъдем щастливи?

Залагане на любов. В живота има две основни емоции: страх и любов. И те са несъвместими. Когато обичаш, ти си щастлив. Когато се страхуваш от нещо, страдаш. Бих ви казал: любовта към себе си е вълшебният ключ за решаване на всички проблеми.

И трябва да се опитате да спрете онези негативни мисли, които ни пречат да бъдем щастливи. Защото обществото ни формира още от деца. Страхът се появява навсякъде: понякога родителите ви предават своите страхове, когато сте на 10 години, или те ви се предават от учители, или по телевизията, или филм ... трябва да се предпазите от страха, за да поддържате вътрешен мир.
БГНЕС