/ ThinkStock/Getty Images
Ново приложение за мобилни устройства ще дава указания на потребителите как да се справят с дървеници, съобщи Асошиейтед прес.
 
Разработката е дело на научен екип от университета в Охайо и е финансирана от федералната Агенция за опазване на околната среда. Апликацията дава изчерпателна информация за досадните паразити - как те да бъдат идентифицирани и как да се отървем от тях.

Ядливи насекоми се появиха в британски супермаркети
 
Ентомологът Сюзан Джоунс от университета в Охаио изтъква, че когато не познаваме добре един организъм, ние лесно можем да станем жертва на това създание. Тя изучава дървениците от 10 години и твърди, че около тях се носят купища невярна информация. Според Сюзан Джоунс съществуват правилни и неправилни способи как да се спасим от нашествие на дървеници. Тя припомня, че повечето препарати, пуснати на пазарa срещу тази напаст, не действат.
 
Дървениците могат успешно да бъдат премахнати само от добре обучени професионалисти. Самоинициативата в повечето случаи е противопоказна. Миналата година домакиня подпали жилищен блок в град Синсинати, опитвайки се да се справи с тези паразити, поръсвайки ги с алкохол.

Нов вид богомолка, ловуваща риба, смая учените
 
Апликацията разкрива колко устойчиви са дървениците. Премахването им е доста скъпо, те се размножават много бързо, обитават цялата къща - от пода през кревата до тавана, и са нощни животни.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА