Сюзън Бойл тръгва на турне в САЩ
Сюзън Бойл тръгва на турне в САЩ / снимка: Guliver/Getty Images

Сюзън Бойл се готви да тръгне на първото си турне в САЩ, съобщи Контактмюзик.

Изпълнителката на песента „I Dreamed a Dream” се прочу с участието си в телевизионния конкурс „Великобритания търси талант” през 2009 г. и оттогава е световноизвестна знаменитост. Много са феновете, които сега с интерес очакват изпълненията й в САЩ в рамките на световното й турне през 2014 г.

„За мен това ще е знаменателно събитие”, заяви певицата пред в. „Сън”. „Гордея се, че ще пея пред американска публика. Това е много вълнуващо. Американците не скриха симпатиите си към мен още от самото начало, така че с нетърпение очаквам да тръгна на турне в САЩ”, сподели тя.

53-годишната Бойл ще изнесе 21 концерта в американски градове, първият от които е в Сан Диего, Калифорния, на 8 октомври.

След това шотландската певица, от чиито албуми са продадени над 22 милиона копия, ще пее в Тексас, Аризона и Джорджия, преди турнето й в САЩ да приключи с концерт в Джаксънвил, Флорида, на 6 ноември, допълва БТА.

Бойл, която два пъти бе номинирана за награди „Грами”, получи ласкава отзиви за турнетата си във Великобритания през 2013 г. и 2014 г.