Съседите детронираха Спайдър-мен в САЩ и Канада
Съседите детронираха Спайдър-мен в САЩ и Канада / Форум Филм България

Комедията „Да разлаем съседите" (Neighbors) измести „Невероятният Спайдър-мен 2" (The Amazing Spider-Man 2) от първото място в северноамериканския боксофис, след като през дебютния си уикенд спечели 51,1 млн. долара. Лентата на режисьора Никълъс Столър разказва историята на млада двойка, чиято идилична семейна приказка е разбита на парчета от новите съседи - група купонджии, въоръжени с мощни тонколони и планини от алкохол. В комедията участват Зак Ефрон, Роуз Бърн, Дейв Франко, Сет Роугън, Лиса Кудроу.

На второ място остана лидерът от миналата седмица „Невероятният Спайдър-мен 2" (The Amazing Spider-Man 2) с 37,2 млн. долара приходи от уикенда и общо 147,9 за две седмици прожекции в САЩ и Канада. В новия филм за Спайдър-мен Питър Паркър (Андрю Гарфилд) се изправя срещу нов враг, много по-могъщ от самия него - Електро, изигран от Джейми Фокс. В епичната лента участват и Ема Стоун, Крис Купър, Шейлийн Удли, Дейн Дехаан и други.

Топ три допълва „Отмъщение по женски" (The Other Woman), който спечели 9,2 млн. долара през уикенда и 61,7 милиона за три седмици на екран. В комедията на режисьора Ник Касаветис Камерън Диас се превъплъщава в образа на красива и уверена в себе си жена, която открива, че на пръв поглед перфектния й приятел (в ролята Николай Костър-Уалдау) е всъщност женен и дори се среща тайно с няколко други жени. След като се запознава със съпругата му (Лесли Ман), двете жени изготвят план с който се надяват да отмъстят на мъжа, който ги лъгал толкова много време. Главните роли в комедията са поверени на Камерън Диас, Лесли Ман, Кейт Ъптън, Николай Костър-Уалдау, Тейлър Кини, Ники Минаж.

СНИМКИ: Три звездни красавици демонстрират „Отмъщение по женски"

На четвърто място тази седмица е „Раят съществува" (Heaven Is for Real), който спечели 7 млн. долара през уикенда и 75,2 милиона след четири седмици прожекции в Северна Америка. Лентата, вдъхновена от истински случай, разказва историята на баща и неговия син, който твърди, че по време на тежка операция за спасяването на живота му е посетил Рая. Таткото, в чиято роля влиза носителят на Оскар Грег Киниър, се опитва да убеди света в твърденията на невръстния си син, който разкрива детайли за събития, които са се случили преди неговото раждане.

В средата на боксофиса намираме „Завръщането на първия отмъстител" (Captain America: The Winter Soldier) с 5,6 млн. долара приходи от уикенда и 245 милиона за шест седмици на екран. Сюжетът на лентата на Marvel проследява живота на Стив Роджърс, известен още като Капитан Америка, който се опитва да се приспособи към съвременния свят. След атаката срещу негов колега в ЩИТ той се обединява с Черната вдовица, за да спаси света от нова заплаха - агент на СССР с кодовото име Зимния войник (Winter Soldier). Епичната лента е с участието на Крис Еванс, Скарлет Йохансон, Самюел Л. Джаксън, Робърт Редфорд, Себастиан Стан, Антъни Маки, Коби Слълдърс, Емили ВанКамп, Хейли Атуел.

СНИМКИ: Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител в Холивуд

На шесто място в северноамериканския боксофис тази седмица е анимацията „Рио 2" (Rio 2) с 5,1 млн. долара приходи от уикенда и 113,2 милиона за пет седмици прожекции в САЩ и Канада. В новия филм Блу и Джуъл отиват в джунглата на Амазонка, където се установяват с трите си деца. Блу отново кръстосва клюн с отмъстителния и подъл Найджъл и се изправя срещу най-страховития си противник на всички времена - своя тъст. „Рио 2" е със звездните гласове на Джеси Айзенбърг, Ан Хатауей, Джейми Фокс, Анди Гарсия, Криситн Ченуът, Лесли Ман, Бруно Марс, Трейси Морган.

На седмо място дебютира комедията Moms' Night Out с 4,2 млн. долара приходи от първия си уикенд на екран. Сюжетът на лентата се фокусира върху група майки, които искат да си организират приятна вечер, която да включва високи токчета, хубави дрехи и забавление навън. За целта обаче техните съпрузи трябва да се грижат за децата, което поражда редица комични ситуации. Moms' Night Out е с участието на Сара Дрю, Шон Остин, Патриша Хийтън, Трейс Адкинс, Дейвид Хънт, Аби Коб.

На осмо място се нарежда още един дебютант - Legends of Oz: Dorothy's Return, базиран от популярния детски роман "Магьосникът от Оз". В анимацията, която спечели 3,7 млн. долара през дебютния си уикенд на екран, младата Дороти се завръща обратно в Канзас Сити, но открива, че торнадото което по-рано я е транспортирало в магическия свят на Оз, е разрушило града. Лентата е със звездните гласове на Дан Акройд, Джеймс Белуши, Келси Грамър, Лия Мишел, Трейси Адамс, Хю Данси.

На девето място остана „Дивергенти" (Divergent) с 1,7 млн. долара приходи от уикенда и общо 145 милиона за осем седмици на екран. Екшън приключението по поредицата бестселъри на Вероника Рот разказва историята на свят, в който хората са разделени на различни фракции въз основа на човешките добродетели. В този свят обаче съществуват и Дивергенти, които са различни и никога не могат да станат част от определена група. Лентата е с участието на Шейлийн Удли, Тио Джеймс, Кейт Уинслет, Маги Кю, Ашли Джъд, Зоуи Кравиц.

СНИМКИ: Дивергенти в Лос Анджелис

Топ десет в северноамериканския боксофис завършва екшън лентата „Престъпно предградие" (Brick Mansions), римейк на култовия френски екшън "Предградие 13". Лентата с участието на покойния Пол Уокър, Давид Бел, рапъра RZA спечели 1,5 млн. долара през уикенда и общо 18,3 милиона за три седмици на екран в САЩ и Канада. Сценаристът на оригинала Люк Бесон се заема със задачата да пренесе действието от гетата на Париж в Детройт. Неспособна да контролира престъпността в Детройт, местната полиция построява колосална стена около квартала, в който живеят най-опасните престъпници в града. Главни действащи лица в екшъна са полицаят Деймиън (Пол Уокър и Лино (Давид Бел), за който всеки ден е борба за почтен живот.