Работата на сервитьорите не е толкова сложна, доказа японски ресторант, набиращ все по-голяма популярност с маймуната сервитьор Фуку-чан, съобщи РБК.
Ресторантът Каябуки, на 50 км от Токио, плаща на Фуку-чан в орехи, но услугите му са направо безценни за заведението. Въпреки отдалечеността на заведението от мегаполиса, от цялата страна се стичат японци, за да видят необичайния келнер. Заради повишения интерес резервациите за ресторанта се правят няколко месеца предварително.
Въпреки проблемите с обсъждането на менюто с гостите, Фуку-чан се справя отлично със задълженията си. Той няма проблем със смяната на салфетките, приборите и кърпите на посетителите.
Според собственика на ресторанта Каору Оцука маймуната си харесва работата. "Добрите маниери и грацията го правят подобен на френски сервитьор в луксозен ресторант", смята Оцука и добавя: "Всичко започна, когато от любопитство му дадох кърпа, а той я отнесе на клиента".