/ Guliver/Getty Images
78-годишният „бийтълс” написа новия си албум "McCartney III", по време на пандемията и докато светът беше заключен. Той заяви, че докато много изпълнители са се затруднили да намерят вдъхновение за творчеството си, той се е обърнал към богатото си минало на музикант.

„Бийтълс” са изработили над 50 милиона британски лири миналата година

Макартни каза пред „Sunday Times”:„Знаете, че вдъхновението може да дойде отвсякъде. Не само от взаимодействие с другите. Истината е основното нещо, което идва от свръхактивната ми менталност - тя винаги е включена, но песните ми никога не са били за всекидневни и текущи събития".

Пол пише по същия начин от десетилетия, използвайки хита на „Бийтълс” „Eleanor Rigby“ - издаден през 1966 г. - като пример за песен, която е написал, когато не е намерил вдъхновение само в себе си.

Той добави: „Не е като да познавам някой на име Елинор Ръгби. Това беше израз на моята съпричастност към самотните стари дами и в този случай имаше една близост - живеех в Ливърпул, там пазарувах. Имахме дълги разговори с някои възрастни дами. Години по-късно това вдъхнови ‘Eleanor Rigby“.

Сър Пол Маккартни: Помирихме се с Джон Ленън малко преди смъртта му

Маккартни обича да поглежда назад към края на 50-те и 60-те години, с които е израснал, тъй като казва, че „обикновеният живот“ е много по-интересен от живота на рок звездата, който му се налага да води.

„Е, това е богатата „жилка” - обикновеният живот. И задачата е да звучи не обичайно, а да го празнуваме. За мен е добре да черпя вдъхновение от такива неща. Това е една от големите ми области на изследване”.
БГНЕС