Съпругата на Берлускони иска 43 млн. евро издръжка на година
Съпругата на Берлускони иска 43 млн. евро издръжка на година / снимкa: БГНЕС

Съпругата на италианския премиер Силвио Берлускони, която преди няколко месеца обяви, че иска развод, поиска от съпруга си годишна издръжка в размер на 43 милиона евро, съобщи италианският вестник "Кориере дела сера", цитиран от Асошиейтед прес.

Премиерът незабавно отхвърлил екстравагантното й искане, пише вестникът, който изчислява, че ако Берлускони удовлетвори искането на съпругата си Вероника Ларио, тя ще получава по 3,5 милиона евро на месец.

Седемдесет и тригодишният Берлускони, който според списание "Форбс" е вторият най-богат човек в Италия и седемдесетият в света със състояние около 6,5 милиарда долара, е предложил на жена си месечна издръжка в размер на 200 000 евро и е изявил склонност да я увеличи до 300 000 евро, пише "Кориере дела сера", като се позовава на информирани източници.        

Петдесет и двегодишната бивша актриса е втората съпруга на Берлускони. Тя се омъжи за него през 1990 г. след няколкогодишна връзка. Тя е майка на три негови деца, които вече са прехвърлили 20-те, пише БТА. Всяко от тях притежава значителен дял в холдинга "Фининвест", който обединява интересите на Берлускони в медиите и в другите сфери на бизнеса.

Според "Кориере дела сера" Берлускони вече е платил на Ларио 60 до 70 милиона евро, вероятно в полза на техните деца.