Съоснователят на Google Лари Пейдж ще се жени
Съоснователят на Google Лари Пейдж ще се жени / снимка: БГНЕС

Най-богатият ерген на Силициевата долина - Лари Пейдж ще се ожени следващия месец, предаде Асошиейтед прес. Съоснователят на Google Inc. („Гугъл”) Лари Пейдж, чиито дял във водещата интернет търсачка е на стойност близо 20 млрд. д.

(13 млрд. евро), и Луси Саутуърт ще сключат брак на церемония, насрочена за 8 декември, съобщи снощи в. "Сан Франциско кроникъл".

Пейдж, който е на 34 години, следва примера на другия основател на Google - Сергей Брин, който се ожени за Ане Войчицки преди шест месеца на церемония на Карибите в ограничен кръг от гости. Мястото на сватбата на Саутуърт и Пейдж не се посочва.

След сватбата на Брин Гугъл инвестира 3,9 млн. д. (2,6 млн. евро) в биотехнологичната компания на Войчицки - 23endMe Inc. (23 енд Ми).

В списъка с поканените на сватбата на Пейдж вероятно ще бъдат включени много сегашни и бивши служители на Google, както и кметът на Сан Франциско Гевин Нюсъм и милиардерът Ричард Брансън, основател на Virgin Group („Върджин груп”).

Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, който е старши съветник в Google, съобщи пред "Кроникъл", че е поканен на сватбата, но няма да може да присъства, тъй като по същото време ще получава Нобеловата си награда за мир на церемония в Осло, Норвегия. Гор посочи, че въпреки всичко се надява да "се появи" на сватбата чрез видео конферентна връзка.