Сънищата вдъхновяват за експерименти в секса
Сънищата вдъхновяват за експерименти в секса / снимка: sxc.hu

Много хора се вдъхновяват да опитват нови неща в секса от сън, показва британско изследване.

То установило, че 59% от хората са превърнали в реалност фантазии, които се появили в съня им.

Изследването показало още, че 93 на сто от анкетираните редовно имали еротични сънища, а над 25% сънували такива сънища на всеки няколко дни, допълва БГНЕС.

Освен настоящия партньор или партньорка хората често виждат в еротичните си сънища свой приятел или приятелка. Втората най-популярна фигура в еротичен сън е бивш партньор, следван от човек, когото сънуващият харесва в реалния живот, както и знаменитост.

25 на сто от анкетираните имали еротични сънища с хора от обкръжението си, към които не били привлечени.

61% от хората признават, че има скрито значение в еротичните сънища. 70% заявили, че е най-вероятно да имат такива сънища, когато се чувстват притеснени в сексуален план.

53% от участвалите в изследването жени признали, че сънуват секс с човек, към когото не изпитват привличане, спрямо 28 на сто от мъжете.

Жените много по-често обсъждат значението на сънищата си със своя партньор. Това правят 62% от представителките на нежния пол спрямо 54% от господата. 39% от хората редовно се събуждат по средата на еротичен сън и съжаляват, че не са го видели до края.

69% от анкетираните признали, че им се иска да правят секс веднага след еротичен сън. А 99% заявили, че изпитват наслада от еротични сънища.