Съдбата на малкото бяло мече Кнут завладя Берлин
Съдбата на малкото бяло мече Кнут завладя Берлин / netinfo

Берлинският зоопарк се обедини около идеята за спасяването на тримесечното бяло мече Кнут, след като беше изоставено от майка си.

Съдбата на малкия Кнут завладя германската столица от раждането му през декември. Отхвърлено от майка си, сега за мечето се грижи служител в зоопарка, пояснява БГНЕС. Но някои защитници за правата на животните смятат, че това ще опитоми прекалено мечето и искат зоологическата градина да спре да спасява млади животни.

“Ръчното отглеждане на полярна мечка е неподходящо и е сериозно нарушаване на правата на животните”, заяви природозащитникът Франк Албрехт. “Фактически мечето трябва да бъде оставено да умре”, добави той.

Берлинският зоопарк заяви, че няма да изостави животното. “Това са безсмислици”, каза негов представител. Кнут се превърна в неофициален талисман на Берлин и даже беше сниман от фотографката Ани Лейбовиц като част от кампания за климатичните промени. Кнут и неговият брат близнак бяха изоставени от своята майка, като второто мече е умряло, а Кнут е бил “осиновен” от служител на зоопарка.