Съд задължи иранец да обсипе жена си със 124 000 рози
Съд задължи иранец да обсипе жена си със 124 000 рози / netinfo
Иранка осъди съпруга си заради 124 000 червени рози, с които той обещал да я обсипе, ако тя се омъжи за него. В иска си жената определя спътника си в живота като голям скъперник, на когото се свиди дори за чашка кафе за нея, пише вестник "Е`темад".

Според иранското законодателство съпругата има право да изиска от мъжа си обещания сватбен подарък по което и да е време след сватбата или при развод. Без подобен ангажимент от страна на мъжа брачният договор и самият брак са невалидни.

Съдът наложи запор на апартамента на съпруга докато той не подари на съпругата си всичките 124 000 обещани рози. Според иранския вестник жената, посочена само с името Хенгаме, решила да си поиска целия букет след 10-годишен съвместен живот, за да накаже съпруга си по този начин за свидливостта му. Съпругът Шахин заявил в съда, че доходите му позволяват да купува за жена си само по пет рози на. Съдията се оказал непреклонен и наложил запор на апартамента на Шахин, оценяван на 64 000 долара, докато не изплати съпружеския си дълг напълно, информира БГНЕС.