Свещеник-диджей проповядва в италиански курорт
Свещеник-диджей проповядва в италиански курорт / www.sxc.hu

"Исус е номер едно" - това извиква свещеникът-диджей дон Роберто Фисчер, докато пуска на събралите се богомолци последния хит на лейди Гага в курорта Сан Пиетро в Северозападна Италия, съобщава АФП. Богомолците са на възраст от 7 до 77. Всички те оценяват посланието му, идващо "право от небесата" - "без Исус няма бъдеще, без Исус няма любов, няма радост".

33-годишният Фисчер носи лимоновожълта тениска с лика на Дева Мария и младенеца, под която се чете послание за любов. В репертоара му влиза песента на италианския певец Джованоти Baciami Ancora ("Целувай ме още"), а след нея идва Бритни Спиърс с 123.

"Музиката е това, което младите обичат най-много. Чрез музиката Исус достига сърцата им", заявява свещеникът, който е бил дисководещ на пътнически кораб, преди да отиде в семинарията на 23-годишна възраст.

Въпреки че някои местни жители намират дейността му за странна, "това е всъщност нещо велико, защото на тези вечери се събират деца, родители, семейства, а това е най-важно", смята Патриция Роси, която се появява в многоцветна рокля заедно с 10-годишния си син Филипо, също фен на необичайния свещеник, допълва БГНЕС.

"Да вярвате в Бог не значи, че трябва да сте тъжни", подчертава дон Роберто, който смята, че мисията му е да "намери младите овци, които може да са загубили пътя, като ги срещне на тяхна територия. Той има позволение за дейността си от Анджело Баняско, влиятелният архиепископ на Генуа.