Бивша японска манекенка приготви суши с българско кисело мляко и спечели награда в конкурс за млечни ястия.
Каорун се занимава с приготвяне на здравословни храни в родината си. Идва за втори път в България и вече е запозната с нашата кухня. Сред ястията, които й харесват е чушка бюрек. Това, което приготви за конкурса, част от Панаира на киселото мляко в Разград, е лично нейна рецепта. До четирите вида суши бе оставила и лист с част от рецептата, тя издава, че оризът в сушито е овкусен с кисело мляко. На Каорун е и дизайнът на ястията с форма на цвете, крава, българска роза и пеперуда.
Японката се състезаваше с още 38 кулинари, приготвили общо 70 ястия с мляко, спечели награда за оригиналност. От община Разград й подариха гювече с пожелание догодина да сготви в него ново българо-японско ястие.
Професор Адалберт Кръстанов от Университета за хранителни технологии в Пловдив бе шеф на четиричленната комисия, в която влизаха още двама инженер-технолози и представител на Областната дирекция по безопасност на храните.
Сред наградените в традиционния за Панаира на киселото мляко в Разград конкурс за пръв път имаше и двама мъже. Димчо Димов от Разград бе приготвил гьозлеми и баница, и освен първо място в раздел тестени изделия с мляко спечели и приза за оригиналност. Още един мъж си тръгна с грамота - Владимир Матеев остана трети при традиционни ястия с мляко.