/ Guliver/Getty Images
С игра "Супер Марио" в реални размери, в която ще се скача, за да бъдат събирани монети и с голям "Марио Карт" - компанията за видеоигри "Нинтендо" ще направи догодина първия си набег в областта на увеселителните паркове, съобщава Франс прес.

Новата зона на огромния атракцион "Юнивърсъл студиос Джапан" в Осака трябваше да отвори врати през месец юли тази година, точно преди олимпийските игри в Токио. Страната на изгряващото слънце се надяваше да посрещне огромна вълна от туристи. Но на този много очакван "Супер Нинтендо свят", който включва и манеж, вдъхновен от симпатичния зелен диноздавър Йоши, лентата ще трябва да бъде прерязана едва през пролетта на 2021 година, съобщиха от управата на парка.

На посетителите ще бъдат предлагани интерактивни развлечения, като те ще могат да прескачат или да удрят блокчета, за да спечелят монети или предмети. Откриването на обектите беше забавено, тъй като Япония наложи мерки за физическо дистанциране, предназначени да предотвратят разпространението на новия коронавирус.

В края на февруари целият увеселителен парк беше затворен, но от юни бавно започна да възобновява дейността си при строгото спазване на санитарните мерки. Ако всичко се движи по план, новата зона на парка ще бъде открита преди олимпийските игри, които също бяха отложени заради пандемията за месец юли 2021 г.
БТА