Стъклената река вече е по кината
Стъклената река вече е по кината / снимка: София филм фест
"Стъклената река" вече е по кината
33129
"Стъклената река" вече е по кината
  • "Стъклената река" вече е по кината

Филмът на Станимир Трифонов "Стъклената река", създаден по мотиви от едноименния роман на Емил Андреев, тръгва по родните кина. В лентата си партнират Наталия Дончева, Стефан Вълдобрев, Иван Ласкин, Захари Бахаров, Стефан Данаилов.

"Стъклената река" вече беше показан на няколко фестивала, но истинската му среща със зрителите предстои.

През 2005 г. "Стъклената река" на Емил Андреев спечели наградата за Роман на годината, а след това режисьорът Станимир Трифонов реши, че от този хубав текст става и хубав филм. Лентата, направена по фрагменти от книгата, е втората игрална в кариерата му след "Изпепеляване".

В "Следобедният блок" на Дарик Станимир Трифонов разказа: "Романът "Стъклената река" първо е много добър. Второ е роман с изключително голям търговски успех. Всичко това внася допълнително напрежение в работата, защото когато има казус наречен "екранизация", нещата стават по-сложни. Всеки, когато чете една книга, в главата му се прожектира един негов филм. А какво на мен и на екипа ни се прожектира е един съвсем друг разговор. Но филмът е готов, достатъчно стоя и е крайно време да отиде при зрителите, за които е правен".

"Стъклената река" е по кината и с медийната подкрепа на Дарик радио и сайта zar.bg.