Страните, в които се харчат най-много пари за проститутки
Страните, в които се харчат най-много пари за проститутки / ThinkStock/Getty Images

Вестник "Метро" публикува класация, която определя в коя държава се харчат най-много пари за проститутки, като Испания е на първо място, а България - на шесто.

Таблоидът помества на страниците си изследване на сайта Worldatlas.com. От 196 държави по света, проституцията е легална в 50 от тях. Но дори и в страни, където най-древният занаят е забранен, той просперира. Така например Република Корея се нарежда в топ 10 на държавите, в които се харчи най-много за проституция на глава от населението, въпреки че е нелегална.

Кратка история на любовчийството

По света има 13 828 700 платени жрици на любовта. В класацията за най-много пари, похарчени за проститутки, след Испания, в челната петица се нареждат Швейцария, Република Корея, Германия и Япония. България е класирана на шесто място. След нея десетката попълват Тайланд, Тайван, Ирландия и Израел.

Мъжете между 23 и 34 години най-често наемат проститутки

Според данни от изследването общите доходи от проституция в световен мащаб възлизат на 26,5 милиарда долара. Що се касае до общия брой на проститутките, на първо място е Китай с 5 милиона, следван от Индия с 3 милиона и САЩ с 1 милион.

Източник: БТА