Страните, които подкрепиха българската песен на Еяровизия
86927
Страните, които подкрепиха българската песен на Еяровизия
Страните, които подкрепиха българската песен на Еяровизия
  • Страните, които подкрепиха българската песен на Еяровизия
  • Страните, които подкрепиха българската песен на Еяровизия

Най-голяма подкрепа от публиката българската песен на Евровизия 2016 „Ако любовта е престъпление" в изпълнение на Поли Генова получи в Испания и Кипър, където зрителите я поставиха на първо място. Силна подкрепа получихме и от съседна Македония и далечна Австралия. Там зрителите ни гласуваха второ място.

Беларус, Малта, Сърбия и Великобритания подредиха песента ни на трета позиция. Израел, Гърция, Италия и Белгия ни отредиха с гласовете си четвърто място.

Поли Генова: Чувствахме се на върха на щастието

Някои страни изобщо не гласуваха за песента, с която България се представя. Не получихме точки от Русия, Исландия, Литва и Швейцария. За сравнение публиката от България е поставила на 1 място песента на Русия.

Българите в Швеция научават за участието на Поли Генова в Евровизия не от шведските медии, които анонсират конкурса, а от социалните мрежи. Във Facebook българите организират и подкрепата за нея, препращайки си линка, чрез който може да се гласува за песента „Ако любовта беше престъпление".

Поли Генова напълни очите на зрителите със светлинно шоу (ВИДЕО)

За малкото българи, които живеят в Швеция - страната домакин на Евровизия 2016, представянето на България на музикалния конкурс е подобрило имиджа на страната ни. Това разказа пред Дарик Нели Варне, която живее в Стокхолм от 29 години.

Невероятен успех: 4-то място за България на Евровизия, победител е Украйна (ВИДЕО)

На финала на Евровизия Поли Генова се класира на четвърто място с общо 307 точки - 127 от професионалните журита и 180 от публиката в другите страни участнички. Това е най-доброто представяне на страната ни на международния конкурс до този момент.