Стоунс свирят за Клинтън
Стоунс свирят за Клинтън / netinfo

Роулинг Стоунс ще изнесат специален концерт за 60-тия рожден ден на Бил Клинтън. Бившият американски президент е роден на 19 август, но няма да се наложи британската рокбанда да прекъсва сегашното си европейско турне, тъй като гигът е насрочен за 29 октомври.

Клинтън замисля това да бъде главният купон за неговия юбилей. Концертът ще се състои в Beacon Theatre в Ню Йорк. За събитието ще се продават билети, като приходите от тях ще отидат за благотворителната фондация, създадена от някогашния държавен глава на САЩ.

Бил Клинтън обитаваше Белия дом от 1993 до 2001 година и е смятан за един от най-харизматичните американски лидери. Неговият "куул" имидж се дължи до голяма степен и на човешките качества и слабости, които демонстрираше по време на своето управление. На 46 години Клинтън стана "първият американски президент, по-млад от Мик Джагър", който свири на саксофон и има изявена слабост към нежния пол.

Въпреки скандалната афера със стажантката в Белия дом Моника Люински той продължаваше да има добър рейтинг, като анкетите показваха, че повечето американци одобряват неговата дейност като държавен глава.