Стефан Илчев превзема Европа, първа спирка Швейцария
Стефан Илчев превзема Европа, първа спирка Швейцария / снимка: Стефан Илчев, личен архив

Първият за годината гастрол на Стефан Илчев беше в швейцарския град Монтрьо, откъдето младият поп изпълнител се върна вдъхновен от възторга на публиката, както и от невероятната организация и топло посрещане.

Освен професионално удовлетворение от концерта, който по неговите думи минал като на един дъх в блестящата зала на Montreaux Palace, Стефан сподели, че е сбъднал и една своя детска мечта - да види паметника на един от своите идоли Фреди Меркюри, както и този на Чарли Чаплин. Не издържал и на изкушението на шоколада, който е негова слабост, от която гледа да се въздържа, но този път се подчинил изцяло на страстта си.

"За спомен си донесох дънки, както правя винаги, когато съм някъде, и много, ама наистина много шоколад" - разказа Стефан и допълни: "Домакините ни организираха специална обиколка на Монтрьо, което беше нещо като сън наяве, вече не се изненадвам, че Шаная Туейн е предпочела да живее именно тук вместо в родината си", сподели изпълнителят, който обеща да се върне в Швейцария, но поясни, че засега няма намерение трайно да напуска България.

"Млад съм и мисля, че имам още много да правя в собствената си страна, въпреки че ми предстоят и вълнуващи пътувания в чужбина", с тези думи Стефан Илчев опроверга слуховете, че може да приеме траен ангажимент в странство.

На 23 март за 12-и път ще се състоят годишните музикални награди на сп. "Нов фолк". Сред номинираните в категорията "Дует на 2009 година" е и песента на Стефан Илчев и Емилия - "Няма как".

Стефан Илчев превзема Европа първа спирка Швейцария
netinfo