/ Gulliver/Getty Images
Холивудската звезда, американскиат актьор и режисьор Джордж Клуни заяви в интервю, че дискусиите, които е водил със съпругата си Амал относно съдбата на мраморните статуи от Партенона, докато те все още само са се срещали, са помогнали за изграждането на здрава връзка между тях.

В разговор с репортер от „Обзървър“ Клуни припомни реакцията, която получи от премиера Борис Джонсън, който тогава беше кмет на Лондон, когато той се застъпи за връщането на статуите от Партенона в Гърция.

Изявлението му беше направено, докато той беше във Великобритания, като промотира филма си The Monuments Men през 2014 г.

Съпругата на Джордж Клуни е сред най-известните адвокати в света
Guliver/Getty Images

Амал Клуни, тогава по фамилия Аламудин, беше наета като адвокат, за да аргументира гръцкия казус и беше обсъждал този проблем широко с Клуни, разкри той.

През октомври 2014 г., по-малко от месец след брака си, Амал Аламудин-Клуни, заедно с колегите си Джефри Робъртсън, Дейвид Хил и Норман Палмър, посетиха Атина, когато лондонската адвокатска кантора бе назначена да съветва гръцкото правителство как да претендира за статуите от Партенона, които са в Британския музей.
БГНЕС