Стара Загора бе домакин на шоколадова фиеста
Стара Загора бе домакин на шоколадова фиеста / netinfo

120 кг шоколад, внесени специално от Белгия, бяха изразходвани за направата на сладки фигури. Това стана по време на първата у нас фиеста "Направено от шоколад" в Стара Загора. Организатор бе Европейската асоциация на майсторите-готвачи /Евроток/.

Стотина майстори-сладкари от цялата страна наблюдаваха изработването на зайци, принцеси и клоуни от бял, черен и млечен шоколад, което продължи шест часа. Сред публиката бяха и ученици от гимназиите по туризъм у нас. С демонстрации се представиха Ради Стамболов, заместник председател на Евроток, както и двама от домакините - старозагорците Тони Иванов и Андон Андонов.

Специална изненада бяха сладкиши от шоколад и синьо сирене, направени от Тони Иванов. По думите на 29-годишния майстор между двата продукта има молекулна съвместимост.

За да разбереш дали си направил отлично сладко лакомство, трябва малкият ти пръст на ръката, натопен в шоколад, да има температурата на долната ти устна.