Стачката на сценаристите проваля снимките на Шестото клеймо
Стачката на сценаристите проваля снимките на Шестото клеймо / netinfo

Снимките на филма "Шестото клеймо" /"Anges et dimons"/, чийто сценарий е адаптация по роман на Дан Браун и в който Том Хенкс отново ще се превъплъти в ролята на проф. Робърт Лангдън, се отлагат заради стачката на сценаристите от Холивуд, съобщиха от студията "Сони".

Филмът, който трябваше да се снима от Рон Хауърд от февруари 2008г. ,стана първият пълнометражен филм в проект, който е засегнат от стачката, уточнява БГНЕС. "Докато стачката вече наближава да навлезе в третата си седмица /тя продължава вече 12 дни/ "Колумбия пикчъръс /филиал на "Сони"/ отложи реализирането на филма "Шестото клеймо", заяви говорителят на студията Стив Елцер. Той уточни, че сценарият на този филм трябвало още да се доизглажда. "Ние фиксираме датата за премиерата на филма да е 15 май 2009г. и се надяваме да можем да го разпространим на тази дата по целия свят", добави той.

"Шестото клеймо" е вторият роман на Браун след "Цифрова крепост " /Digital Fortress/ през 1998г. Той става известен след успеха на "Шифърът на Леонардо" /"Da Vinci Code"/ през 2003г. "Сони" закупи правата заедно с тези на "Шифърът на Леонардо", който пожъна световен успех през 2006г. с приходи от 758 млн. долара.

Интригата на ромата се върти около група, т. нар. "Illuminati", решени да взривят Ватикана в разгара на конклав. Сценаристите на Холивуд стачкуват от 5 ноември. Някои сериали като "Отчаяни съпруги" вече пострадаха от стачката.