Средно 20-ата целуната жаба... се оказва принц
Средно 20-ата целуната жаба... се оказва принц / снимка: Thinkstock/Getty Images

Казват, че жената трябва да целуне много слузести жаби, преди да открие приказния принц. Резултатите от ново проучване, направено във Великобритания, потвърждават поговорката, пише в. "Дейли стар".

Анкета, направена сред 2000 жени по поръчка на производители на бонбони, разкрива, че дамите трябва да целунат средно по 19 "жаби", преди да попаднат на истинската си любов.

Проучването обаче показва, че все пак съществуват някакви граници, когато става въпрос кого ще целуват съвременните жени. Оказва се, че за 44% от участничките в допитването най-голямото съжаление е, че на даден етап от живота си са целували семеен мъж.

От анкетата става ясно също, че предпочитаните места за търсене на подходящия партньор са заведенията (26%) и нощните клубове (23%). Въпреки това по-голямата част от дамите (33%) в крайна сметка са открили "Единствения" чрез "посредничеството" на приятели, вместо чрез случайна среща.

Според проучването жените целуват най-много "жаби" на 21-годишна възраст. Средностатистическата дама впоследствие съжалява за подарени целувки на до четирима "хлъзгави типове".

Над половината от участничките в допитването (59%) споделят, че поне веднъж са били "отвратени" от потенциален партньор. Над 20% казват, че мъжът, с когото са били на среща, е имал лош дъх.

Откраднатата целувка от женен мъж е най-голямото съжаление за 44% от жените. Следва непозволената целувка с колега, за която угризения имат 32% от представителките на нежния пол. Други 18% признават, че се целували гаджето на своя приятелка, докато 11 процента съжаляват за целувка с началника.

"Резултатите от проучването ни показват, че на съвременните жени не липсва самоувереност в търсенето на любовта. Надяваме се, че нашите свежи плодови продукти ще помогнат на повече дами да открият приказния принц и да попадат на по-малко жаби", казва говорител на компанията производител на бонбони.

Допитването разкрива също щастлив финал на приказката за 73% от жените, които вярват, че в крайна сметка са открили "Единствения". Останалите 27% все още целуват "жаби" или са се отказали от търсенето на приказния принц.

Източник: БТА