Спряха с удари Крисчън Бейл да се срещне с китайски активист
Спряха с удари Крисчън Бейл да се срещне с китайски активист / снимка: Reuters

Звездата от „Батман: Черният рицар" Крисчън Бейл отнесе няколко удара, опитвайки се да се срещне със слепия китайски адвокат по човешките права Чен Гуанченг.

Когато актьорът и антуражът му приближили импровизиран пропусквателен пункт в близост до селото, където живее Гуанченг, те били пресрещнати от четирима мъже. „Тук съм, за да се срещна с Чен Гуанченг, обяснил Бейл чрез преводача си. Но му било казано той и хората с него да си вървят, като започнали да ги избутват от пътя. През това време се появили още дузина мъже, облечени като военни .

Крисчън Бейл на няколко пъти попитал защо не може да се срещне с Гуанченг, но в отговор получил няколко удара.

Неприятният инцидент обаче не приключил дотук. След като Бейл и екипа му се качили в колата си и потеглили, забелязали, че мъжете ги следят с друг автомобил. Преследването продължило около 40 минути.

„Само исках да се срещна с този човек, да му стисна ръката и да му кажа какво вдъхновение е бил за мен", разказа разочарован Крисчън Бейл.

Слепият китайски адвокат по човешките права, Чен Гуанченг. беше осъден на затвор през 2005 г. заради разобличаване на случаи с насилствени аборти, извършени от китайския държавен апарат. През 2010 година той беше освободен от местен съд.