Списание Тайм определи стоте най-влиятелни личности  в света
Списание Тайм определи стоте най-влиятелни личности в света / netinfo

Терорист номер едно Осама бин Ладен, папа Бенедикт Шестнайсети, бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор и холивудската звезда Леонардо ди Каприо са сред стоте най-влиятелни личности в света според списание "Тайм", предадоха ДПА и Франс прес.

Списанието представи списъка на най-влиятелните според него политици, хора на изкуството, мислители и пионери в света. В него влизат кандидатите за президент на САЩ Хилъри Клинтън и Барак Обама, както и кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, но сегашният стопанин на Белия дом Джордж Буш не е включен в класацията.

Двамата основатели на портала YouTube Стив Чен и Чад Хърли, както и холивудските звезди Леонардо ди Каприо и Анджелина Джоли също са в списъка. Вътре фигурират и моделите Кейт Мос и Тайра Бенкс, телевизионната водеща Опра Уинфри, артистите Джордж Клуни, Брад Пит, Кейт Бланшет, Саша Барън Коен и Майкъл Джей Фокс, режисьорът Мартин Скорсезе, поп-изпълнителят Джъстин Тимбърлейк. Те делят място с германският канцлер Ангела Меркел и с върховния духовен водач на Иран Али Хаменей, включени от "Тайм" в категорията "лидери". Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, който е активен борец срещу климатичните промени, също е в класацията в категория "учени и мислители".