Аз съм Соня Колтуклиева и участвах във VIP Brother 2012 година. Мисля, че зрителите ме запомниха с това, че се преобличах по три пъти на ден. Абсолютна рекордьорка съм по брой вкарани куфари в Къщата на VIP Brother. Мисля, че ме бие само Иванка Тръмp като участничка във VIP Brother през 2010-а в Лондон. Аз въведох елегантния стил на обличане в Нови хан. До онзи момент жените влизаха само по анцузи или домашни роби. Най-щастливите ми моменти в Къщата бяха когато си говорехме с Памела Андерсън. Аз ѝ подарих шал и даже когато по-късно се чухме в Лос Анджелис, и тя ми каза „винаги, когато ми е студено и мрачно на душата се загръщам с твоя кашмирен шал".

Като журналистка винаги искам да съм първа. Аз съм първата българка, стъпила на фондовите борси в Ню Йорк, Сао Пауло, Лондон и Атина. Първата български журналистка, допусната в цитаделата на Газпром, в центъра на Майкрософт. От малцината съм, които са успели да вземат интервю с двама държавни секретари на САЩ - Мадлин Оубрайт и Хенри Кисинджър, както и с вице президента Ал Гор. Втората след Мадона, допусната да снима в Каса Росада в Боенос Айрес. Толкова ли съм стара или съм толкова гениална?!

Известна съм с това, че не цепя басма на никого. Не ме е страх да влизам в битки с най-силните на деня. Последно време се изкушавам да вляза в политиката. Защо пък не?! Само да не прозвуча като Луна!

Когато през 2012-а година влязох в Къщата на Big Brother, много от моите приятели - интелектуалци ми казаха „на теб мястото ти не е там!". Аз им отговарях, че ако е писано да се изложиш, ще го направиш и по СNN, не е задължително да си в Къщата. Аз излязох с повече позитиви, отколкото негативи от там, но някак ми се щеше да остана по-дълго. Имам нужда от един реванш, за да покажа повече от себе си. Бях и ще бъда безкомпромисна към битовизмите. Хайде да изнесем нашата група от Съквартиранти от кухнята в хола! Нека да си говорим за нещо повече от запръжки и тоалетна хартия, моля!