София побърка Брайън Адамс
София побърка Брайън Адамс / netinfo

2 часа продължи концертът в Зимния дворец на спорта на световноизвестния канадски изпълнител Брайън Адамс.

По време на концерта той изпя всичките си големи хитове. Канадецът беше впечатлен от реакциите на публиката – от виковете и ръкоплясканията. На няколко пъти феновете скандираха името му, знаеха текстовете на песните му, пяха вместо него, което направо побърка Брайън Адамс. В края на шоуто си той слезе от сцената и започна да прегръща всички, които бяха по-близо до нея.

Адамс се снимаше с почитателите си и раздаваше автографи. Любителите на Брайън Адамс бяха доволни и от разрешението да снимат шоуто с любителски фотоапарати. Благословия за това даде самият изпълнител - факт, който се смята за прецедент в историята на гостуванията у нас на музиканти от подобна класа. Мнозина си обясняват това и със страстта на Адамс към фотографията. Негови снимки са публикувани в издания като "Vanity Fair", "Harper's Bazaar".

Канадецът е сред малцината, поканени да снимат кралица Елизабет II по време на едно от празненствата за нейния златен юбилей на трона. По-късно снимката му е използвана за пощенска марка. Специална фотосесия Брайън Адамс беше направил и на момичетата от руския дует “Тату”. Той дори издаде фотоалбум със свои снимки, наречен “American Women”.

Концертът на Брайън Адамс в София започна с думите: “Здравейте, аз съм Брайън. Не знам дали имате време, защото шоуто ми е дълго, но се надявам да останете до край”. Малко по-късно той си избра момиче от публиката, заедно с което изпълни песента “When you’re gone”. Щастливката се казваше Мария, от София. На нея и приятелите й певецът подари тениски.

Всякакви сувенири с името на Брайън Адамс се продаваха и пред залата в Зимния дворец на спорта, където беше концертът. С него Адамс сложи край на европейското си турне, което премина през Австрия, Унгария, Чехия, Сърбия. На финала на концерта си в София канадецът не пропусна да благодари на всички, които са работили за него в последните месеци и обеща на българските си фенове да се видят отново.