Снимките на последния сезон на „Имението Даунтън” приключват на 15 август
Снимките на последния сезон на „Имението Даунтън” приключват на 15 август / снимка: БГНЕС, архив

На конференцията на Асоциацията на телевизионните критици в Бевърли хилс изпълнителният продуцент на прочутия английски сериал „Имението Даунтън” Гарет Нийм каза, че съществува възможност след като спрат снимките на поредицата да бъде заснет и филм, предаде АП. Засега обаче няма сценарий или конкретен план.

„Мисля, че филмът „Имението Даунтън” може да бъде нещо прекрасно”, каза Гарет Нийм. По повод на сериала, Нийм подчерта, че работата по него приключва сега с шестия сезон.

„Чувстваме, че трябва да спрем, докато сме популярни и аплодирани”, заяви изпълнителният продуцент Гарет Нийм. Преди време той бе разкрил, че сценариите за предстоящия шести сезон са фантастични.

Сериалът „Имението Даунтън” приключва

Снимките на „Имението Даунтън” ще приключат на 15 август, разказаха от екипа на култовата поредица. А в замъка Хайклиър в графство Хампшър, използван за външните снимки, както и за повечето от вътрешните, те вече са завършили. За последния ден разказва актьорът Хю Боневил, пресъздаващ образа на Робърт Кроли, граф на Грантъм, глава на фамилията.

По думите му екипът се събрал в трапезарията, където са заснети най-дългите сцени. „Това бе един интересен ден”, казва Хю Боневил.

С тъга за последния ден в замъка си спомня и актрисата Мишел Докъри, пресъздаваща образа на лейди Мери Джоузефин Кроли. „Лора (Кармайкъл) и аз се скитаха наоколо за последен път”, споделя Докъри. „Изведнъж не искахме да се прибера вкъщи. Това беше наистина смешно”, допълва тя.

Излъчването на епизодите от последния, шести сезон на „Имението Даунтън” ще започне във Великобритания през септември, а в САЩ - през януари.

Сериалът „Имението Даунтън” беше излъчен за пръв път по британската телевизия Ай Ти Ви през 2010 г. Той стана най-гледаният в страната за миналото десетилетие с общо 11 милиона зрители за пет сезона.

На конференцията на Асоциацията на телевизионните критици присъства и част от екипа на друга култова поредица, заснета от британската телевизия - „Шерлок”. Снимките на поредния епизод ще започнат през пролетта на 2016 г., разкри един от създателите на сериала Стивън Мофат. Не е изключено в него да видим едни по-възрастни главни герои. Ролята на Шерлок Холмс отново ще бъде поверена на Бенедикт Къмбърбач, а тази на доктор Уотсън на Мартин Фрийман.

Източник: БТА