Смела патица се впусна в опасни забавления с тигър (ВИДЕО)
Смела патица се впусна в опасни забавления с тигър (ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Една от най-смелите патици в света живее в Австралия. Зоологическа градина, намираща се на около 50 км от Сидни, излъчи кадри, показващи играта на пернатото с тигър. Видеото доказва, че видът, формите, размерите и предпочитанията за храна не са водещ фактор в приятелството и забавленията.

Маймуна направи за смях тигър в индийски резерват (ВИДЕО)

Дивата патица е заснета с камера да играе опасна игра със 126-килограмовия хищник в басейн. Кадрите показват как тигърът лениво опитва да достигне патицата, която пък смело обикаля около него.

Хищникът прави вяли опити да се нахвърли върху пернатото, а то пък от своя страна се гмурка под вода и се появява на другия край на басейна. След първоначалната изненада тигърът отново се впуска в преследването на дребния си приятел.

Тигърът Амур и козелът Тимур вече играят на топка (СНИМКИ/ВИДЕО)

След като не успява да достигне до дръзката птица, голямата котка излиза от водата и се изтяга на скалите до басейна, а победителят в играта гордо размахва криле.

Посетителите в зоопарка, които наблюдавали напрегнатото преследване, бурно аплодирали това, че нахалната патица е излязла от водния двубой невредима.