SME срещу Иван Лечев, и обратното
SME срещу Иван Лечев, и обратното / netinfo

Преди няколко дни музикантите Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев отказаха да подгряват концерта на популярния китарист Пол Гилбърт в Пловдив. Направиха го няколко часа преди шоуто, след като се оказа, че заради закъснение на звездата, родното ни трио няма да има възможност за саундчек. „Не пълним дупки", обясни Лечев пред родните медии. Фънки от Sofia Music Enterprises (SME) контрира китаристите ни с думите: „Направиха се на по-големи звезди, отколкото са".

Четири дни след концерта на Гилбърт в Пловдив Sofia Music Enterprises разпрати официално становище по случая. В него се казва, че никой не е подценил музикантските възможности или авторитета на българските изпълнители. Припомня се факта, че приоритет за репетиции и саундчек винаги има гостуващият изпълнител, а съпорт групите би трябвало да се съобразят с неговия график. Пояснява се още, че саундчекът за българската група е бил предвиден от 17 до 19 часа, но поради забавяне на Гилбърт и техниката за шоуто му на българо-румънската граница, този час е бил променен на 11.00 часа. Лечев, Недялков и Койчев обаче са отказали този час, с мотива, че „организаторите ги разиграват", казват от SME. В официалното си становище те пишат:

Музикантите от „Акустично трио" са решили, че е под достойнството им някаква си чуждестранна звезда да определя техния график, защото е всеизвестно, че българските музиканти са най-големите звезди;

Триото просто обича да си поспива до късно и този ранен час за саундчек ги е напрегнал;

Вероятно българските музиканти са се изплашили от мощта и класата на Пол Гилбърт и са решили да не се излагат - нещо, което последвалият смазващ концерт доказа.

Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев ще направят самостоятелен концерт в Пловдив на 25 ноември. Билетите от шоуто на Гилбърт ще важат без заверка и за това на българските музиканти.

От Sofia Music Enterprises казват, че им желаят успех и че тогава Пол Гилбърт няма да го има, за да им пречи.