Слънчевите очила според италианската мода
Слънчевите очила според италианската мода / снимка: ProntoSofia.com
За последователите на италианската мода това лято е задължително носенето на огромни слънчеви очила. Те трябва да бъдат с овални или с аеродинамични по форма рамки, да покриват слепоочието или да са като маска, но най-вече трябва да бъдат гигантски, съобщава ProntoSofia.com

Модели на Max Mara и Blugirl ще помогнат на онези жени, които искат да се чувстват като звезди от 70-те години на миналия век – от Фара Фосет до Одри Хепбърн. За по-романтичните жени пък Fendi предлага модел с декорации на цветчета, а Valentino - позлатени пеперудки, кацнали върху ъглите на капкообразните стъкла на очилата. Подходящи за последователите на рока пък са моделите, чиито дръжки са като метални верижки.

Gucci предлага леко задимени стъкла. За онези, чийто поглед е устремен към бъдещето, Dolce e Gabbana са измислили правоъгълни като телевизор модели. Armani пък е произвел ограничено количество очила в стил „авиаторски“, върху които има инкрустирани кристали на Swarovski. Наследникът на фамилията Аниели Лапо Елкан също е създал свой модел очила, който се казва Sever. В него всичко е изработено на ръка и струва 1007 евро.