Слободан Милошевич рекламира препарат за чистене на уши
Слободан Милошевич рекламира препарат за чистене на уши / netinfo

Поради липса на достатъчен бюджет за мащабна кампания за рекламиране на своя продукт, предназначен за хигиена на ушите, малко хърватско предприятие е прибягнало до провокацията, като използва портрет на омразния на хърватите Слободан Милошевич.

"Не чувам добре!", казва покойният югопрезидент, чийто портрет е на гигантските рекламни табла в Загреб. "Вземи си, "Черван", за да си продухаш ушите, тъпанарино!", му отговаря млада жена, която сама си чисти ушите с рекламирания продукт. Фразата, произнесена от Милошевич по време на демонстрация в Белград през пролетта на 1988 г., малко преди разпадането на Югославия, е много популярна сред населението на бившата югославска федерация, тя фигурира във всички биографии, написани и телевизионни, на бившия силен човек на Белград.

"Не чувам добре, но ще го арестувам!" бе заявил пред събрали се младежи, настояващи за ареста на тогавашния косовски комунистически лидер Азем Власи. Той бе задържан малко след това и съден за "контрареволюционна дейност". Тъй като сме малка фирма и нямаме много пари за реклама, предпочетохме да заложим на провокацията, обяснява пред всекидневника "Ютарни лист" директорът й Зоран Сумайщорчич.