/ Gulliver/Getty Images
Ролята на следващия 25-и филм за Джеймс Бонд ще бъде поверена на чернокожа дама - британската актриса Лашана Линч, съобщава в. "Сън". Тя е на 31 години и се е снимала в лентата "Капитан Марвел" в ролята на Мария Рамбо, най-добрата приятелка на Карол Денвърс.
 

Лашана Линч
Gulliver/Getty Images



От 2006 г. ролята на Джеймс Бонд се изпълняваше от английския актьор Даниъл Крейг. Но през месец май 2016 година той заяви, че повече не желае да играе в шпионската сага. Тогава тръгнаха шеговити спекулации в социалните мрежи , че неговата роля вече трябва да бъде поверена на жена.

Кристоф Валц се завръща в новия филм за Джеймс Бонд

Но потребителите тогава не подозираха, че са се превърнали в "лоши пророци".


За решението главният шпионин на Нейно Величество да стане представителка на нежния пол е повлияла една от авторките на лентата - Фийби Уолър-Бридж, известна с феминистките си възгледи.
 

Принц Чарлз на сета на новата част на филма
Gulliver/Getty Images



Мнозинството от феновете на филмите за агент 007 изразиха възмущението си от новия избор. Според тях ролята на Бонд е прекалено мъжка, за да може с нея да се справи дама.

Принц Чарлз си поговори с Бонд …Джеймс Бонд (ВИДЕО/СНИМКИ)

Премиерата на филма "Джеймс Бонд 25" ще се състои през 2020 г. Повествованието ще започне с класическия агент 007, който излиза в пенсия и се е установил на остров Ямайка. Там той се среща с ръководителя на британската шпионска служба МИ-6 за нова мисия. На Даниъл Крейг бива представена неговата чернокожа заместничка, която е взела дори и неговия култов кодов номер 007.
 
БТА