След vodka.com продадоха и pizza.com за $2.6 млн.
След vodka.com продадоха и pizza.com за $2.6 млн. / netinfo

Крис Кларк се раздели с домейна с "вкусното” име pizza.com за 2.6 млн. долара, след като поддържаше сайта от 1994 година досега само срещу 20 долара годишна такса. 43-годишният американец прие офертата на анонимен участник на онлайн наддаване, продължило една седмица.

Кларк, който живее в Норт Потомак, заяви в интервю за вестник "Балтимор Сън", че това със сигурност ще промени значително живота му. Той е регистрирал домейна с „вкусното” име през 1994 година, когато световната Интернет мрежа не играеше такава съществена обществена роля, както сега, съобщава Тechnews. По това време г-н Кларк притежавал консултантска фирма и се надявал, че pizza.com ще му помогне да сключи договор с фирма за производство на пици. Той продал бизнеса си през 2000 година, но продължил да плаща годишната такса от 20 долара за поддръжка на домейна, който използвал и за продажба на реклами.

През януари тази година Кларк решил да продаде домейна, след като научил, че друг домейн - vodka.com – е бил продаден за 3 млн. долара през 2006 г. Идеята му била да провери какъв интерес ще предизвика неговия домейн.

Онлайн наддаването започнало на 27 март. Първото предложение било само за 100 долара, но една седмица по-късно сумата нараснала до 2.6 млн. долара. Крис Кларк приел последната оферта и сега се надява в близките дни сделката да бъде приключена. Той е изключително доволен от късмета си и естествено съжалява, че не е купил повече имена на домейни през 90-те години на миналия век.