Ким Кардашиян ще получава 200 000 щатски долара на месец за детска издръжка, предадоха световните агенции. Моделът и рапърът Кание Уест, известен като Йе, се споразумяха за попечителството над четирите си деца и разделянето на недвижимите имоти.

Кардашиян и Йе си поделят попечителството над децата, които са на 3, 4, 6 и 9 години. Според „Ню Йорк пост“ все пак децата ще прекарват по-голяма част от времето с майка си.

Кардашиян и Уест започнаха да се срещат през 2012 г. Първото им дете се роди през 2013 г. По-късно през същата година Кание Уест предложи брак на Ким Кардашиян, използвайки големия екран на „Сан Франциско Джайънтс“. Двойката сключи брак на 24 май 2014 г. Сватбата беше в ренесансова крепост във Флоренция, Италия.

През миналата година Кардашиян подаде молба за развод поради непреодолими различия. Нито един от двамата съпрузи не коментираше раздялата до началото на 2022 г., когато Йе започна да се оплаква от Кардашиян, семейството й и тогавашния й приятел Пийт Дейвидсън в социалните мрежи. Сред съобщените от него факти са недопускането му до решения за децата, неприсъствие на рождени дни и други събития, свързани с тях.

Поведението на Йе през изтеклите месеци е противоречиво и това се отрази на корпоративните му партньорства и отношението към него в социалните мрежи. Профилите му в Туитър и Инстаграм попаднаха под рестрикции заради публикации, които потребителите определят като антисемитски.

През миналата седмица Йе се срещна с Доналд Тръмп и с белия супремасист Ник Фуентес. Срещата предизвика критики към бившия американски президент в средите на републиканците.

Според бракоразводното споразумение Йе и Кардашиян трябва да решават заедно какво училище ще посещават децата им. Решения за евентуално лечение и религиозна активност също трябва да бъдат съвместни. Децата не могат да се отдалечават на повече от 100 км от дома на Кардашиян в Хайдън Хилс, близо до Лос Анджелис, до навършването на 19-годишна възраст, съобщава още „ню Йорк Пост“.

Всеки от двамата родители трябва да дава достъп на другия до децата на рождените им дни и при други специални случаи.

Йе се съгласи да прехвърли имота в Хайдън Хилс на Ким Кардашиян, която ще запази и тези в Малибу и Ривърсайд, Калифорния, както и този в Харисън, Айдахо.

Никоя от двете страни няма да плаща съпружеска издръжка на другата. Двамата бивши съпрузи ще плащат сами дълговете си, съобщи „Скай нюз“. Кардашиян и Уест ще разделят разходите за охрана на децата си, училищните и университетските такси.

Йе е отправил няколко искания, като това да получи правото да разпитва всеки нов съпруг на Кардашиян под клетва. Искането му е било незабавно отхвърлено от съдията.

Това беше трети брак за Ким Кардашиян, която е риалити звезда, предприемач и инфлуенсър. За рапъра Йе, който се изявява и в света на модата, това е първи брак. Връзката между двамата беше след най-плътно отразяваните от медиите през последните десетилетия.
Говорителят на Ким Кардашиян отказа коментар. Представителите на Йе също не са отговорили на медийни запитвания.
БТА